Moderne Heiden

Kwaad is misbegrepen duisternis

2005-07-29

 

IRA

Wie zei ook alweer: "Niet alle religieuzen zijn terroristen, maar bijna alle terroristen zijn religieus." Mijn eerste gedacht gaat uit naar een CD&V-er, maar gezien de inhoud van de uitspraak, lijkt me dat nogal sterk.

2005-07-27

 

Mr. & Mrs. Smith

Counselor (William Fichtner):
How often do you have sex?
Jane Smith (Angelina Jolie):
I don't understand the question.
Tja, dit was nog één van de betere grappen uit Mr. & Mrs. Smith.

2005-07-26

 

S&tC; episode 21

Meneer en mevrouw Moderne Heiden zijn hun DVD-reeksen aan het herbekijken. Na seizoen 1 tot 3 van 'Coupling' (breasts, breasts, breasts,...), is 'Sex and the City' weer aan de beurt. We zitten al halfweg seizoen 2 (van de 6). Terwijl Huug naar de technische eigenschappen van zijn joystick werd gevraagd, zaten wij misschien wel middenin episode 21 (jg.2.afl.9) waaruit blijkt dat de meerderheid van 'de meisjes' (op Samantha na, maar dat hoeft niemand te verwonderen) ervan gruwen om het met een onbesneden man te doen. Mijns inziens is de openingszin 'Is het er één die voornamelijk uit vlees bestaat, dan wel één die het van bloed moet hebben?' veel onbelangrijker dan de vraag: 'Met of zonder voorvelletje?'
Het antwoord ligt voor de hand: zonder is uiteraard veel lekkerder; zo veel lekkerder dat het eigenlijk niet eerlijk is ten opzichte van onbesneden mannen. Althans, dat is toch wat vrouwen mij na afloop altijd vertellen...
(Of zou het dan toch aan mij liggen?)

2005-07-15

 

Note to self

Must tear off sleeves from shirts in case I accidentally meet some Yummy Goddess during the GF. (Will put her defense down for at least half an hour.)
Must divert attention of Yummy Goddess partner by asking her to go to the fair with my kids. (Must make sure to give her enough money to stay away for half an hour.)
One issue still remains: what to do with wife in the meantime?

2005-07-14

 

Opkuis

Met het Gentse Feesten verlof in het vooruitzicht heb ik op mijn werk eens een paar uurtjes de tijd genomen om mijn kast uit te mesten. Ik heb er onafgewerkte TO-DO lijsten in gevonden die nog dateren van 2002 (van een aantal puntjes erop ben ik blij dat het er nooit van gekomen is). Ik heb altijd de indruk dat ik te weinig kan doen op een dag, maar als je zo eens je kast leegmaakt, dan zie je dat je eigenlijk best veel werk verzet. Frustrerend is wel te zien hoeveel 'verloren werk' daar bij zit. Zo van die dingen die je ooit hebt opgestart, waar iedereen op het moment zelf dolenthousiast van was, maar die er toch nooit gekomen zijn wegens de evolutie van wetgeving en prioriteiten, alsook veranderende noden en wensen. Misschien goed dat ik die opkuis vóór de vakantie doe. Dan tref ik bij mijn terugkomst een zo goed als lege kast aan die ik weer naar hartelust kan vullen. Tegen dan ben ik (hoop ik) de meeste frustraties al vergeten.

 

Bijna Gentse Feesten

en elk jaar is dat voor mij iets om naar uit te zien. Iets spannends. Gentse-Feesten-boekje kijken, voorstellingen uitkiezen, tickets bestellen, maar... dit jaar niets van dit alles. Het doet me niks meer. Waarom niet? Wat is er mis met me? Wat is er anders? Ben ik oud (sinds kort 35+) aan het worden? Help!

2005-07-12

 

Zonder kijken?

Hoe rukt een homofoob zich af?

Dat was wat ik me afvroeg.
Tot ik dit las.
Nu weet ik dat ik het eigenlijk niet wou weten...

2005-07-10

 

The Mind of Moderne Heiden

Waarom denk ik aan gekke anagrammen zoals 'POES PLETTEN' en 'SPLEETPOTEN' als ik ergens het woord SPEELPOTTEN lees?
(En vooral: WTF zijn SPLEETPOTEN???)

2005-07-08

 

SPAM

Ik maak hier af en toe mijn beklag over SPAM. Wel, vanmorgen viel de druppel die mijn INBOX deed overlopen. Ik kreeg zowaar een bericht met als titel 'LONDON BOOMINGS!!!'. De mail was verstuurd door CHEAP_SOFTWARE@CITY.COM en met als inhoud:
Greetings friend,

mr. appman here to tell of what THIS GREAT new website can offer you:

WINDOWS XP PROFESSIONAL, OFFICE XP, DREAMWEAVER, PHOTOSHOP CS, AUTOCAD, NORTON ANTIVIRUS.

and many more like this at knock down prices of below £20. Yes you heard right £20 !

En zo gaat de mail nog even verder...
Ronduit walgelijk vind ik dat. Geldgewin op de rug van mensen die lukraak uit het leven gerukt zijn.
En dan hoor ik een Tony Blair beweren dat men ons 'aanvalt omwille van onze waarden'. Nou Tony, het komt me voor dat men ons aanvalt omwille van ons 'gebrek aan waarden'. Want geef nu toe, een Bush die naar de G8 komt en over alles wil praten zolang het de belangen van zijn land niet schaadt en een Poetin die al van bij aanvang stelt dat er niet mag gepraat worden over een beperking op de uitvoer van wapens naar derde wereldlanden...
Dat getuigt toch niet echt van oprechte bedoelingen tegenover de mensheid.

2005-07-07

 

Poo-tee-weet (again)

And what do the birds say?
All there is to say about a massacre,
things like 'Poo-tee-weet'?

Kurt Vonnegut, Slaughterhouse 5

 

de kleren van de kiezer

Onderstaand bericht kan enkel gelezen worden door mensen die zich nooit hebben laten verleiden tot een zinloze discussie:
begin "



























                                                                            " einde

2005-07-06

 

$$$

Een blik in mijn agenda leert mij dat je 4 maand geleden 757.454 euro kreeg voor $1,000. Een blik op mijn scherm toont dat ik nu voor dezelfde duizend dollar 839.797 euro krijg. Ach, het is wel handig om naast je loon in Euro ook een loon in Dollar te krijgen. Of het nu goed gaat met Europa of slecht, dan nog blijven de inkomsten in evenwicht. Maar waarom moet je op je belastingbrief verdorie al je inkomsten in euro opgeven? En welke koers moet je gebruiken om de omzetting te doen? Die van het moment waarop de dollars op je dollarrekening binnenstroomden? Of die van het moment waarop je je belastingsbrief invult? En waarom krijg je geen antwoord op de vragen die je naar minfin stuurt? Vraag verstuurd op 27 mei, ik wacht nog altijd...

2005-07-05

 

preventieve melancholie

Sur la plage abandonnée
Coquillages et crustacés
Qui l'eut cru? déplorent la perte de l'été
Qui depuis s'en est allé

On a rangé les vacances
Dans des valises en carton
Et c'est triste quand on pense à la saison
Du soleil et des chansons

Pourtant je sais bien l'année prochaine
Tout refleurira, nous reviendrons
Mais en attendant je suis en peine
De quitter la mer et ma maison

Le mistral va s'habituer
A courir sans les voiliers
Et c'est dans ma chevelure ébouriffée
Qu'il va le plus me manquer

Le soleil mon grand copain
Ne me brûlera que de loin
Croyant que nous sommes ensemble un peu fâchés
D'être tous deux séparés

Le train m'emmènera vers l'automne
Retrouver la ville sous la pluie
Mon chagrin ne sera pour personne
Je le garderai comme un ami

Mais aux premiers jours d'été
Tous les ennuis oubliés
Nous reviendrons faire la fête aux crustacés
De la plage ensoleillée


A tous et à toutes: (naargelang van je persoonlijke voorkeur) veel mosseltjes en/of garnaaltjes toegewenst! Merk op: het liedje zou van Bardot zijn, maar het is momenteel te zien en te horen in de alleraardigste film 'Crustacés et Coquillages' (Sphinx).

2005-07-01

 

Unfit

Ik was er in het begin geen echte fan van, maar ik bleef toch lezen, want af en toe zit er wel een grap tussen die ik zó herken. Ik heb het over Unfit waarin de dikke madam vandaag het volgende zegt:

I was eating small frequent meals way before the diet industry made it the cool thing to do.
Only back then, it was known as 'snack eating between meals', and wasn't really embraced by the rest of the health and fitness crowd.

 

blote voeten

Vandaag heb ik voor het eerst in twee weken kousen en schoenen aangedaan. Het is een vreemd gevoel. Maar wacht eens, die kousen, zouden die wel van mij zijn? Of zijn ze van iemand anders?