Moderne Heiden

Kwaad is misbegrepen duisternis

2004-12-23

 

Knibbel, knabbel, knuisje...

... wie knabbelt aan mijn huisje computer?
Dit soort taart mag je verwachten als je bij een nerd kerstmis gaat vieren.

2004-12-21

 

Moderne Heiden zegt AMEN:

Ik word ook gekwetst door een gebrek aan intelligentie bij bepaalde mensen.
Antwoord van kardinaal Danneels op de vraag wat hem kan kwetsen in een interview met Het Laatste Nieuws in 2000; vandaag nog eens opgediept in De Morgen.

2004-12-20

 

Toekomstperspectieven: de realiteit

Ma Dilbert:
Your cousin Lauren just got her degree in English. Can you give her some career advice?
Dilbert:
Would you enjoy scratching out a meager living in a frustrating work environment?
Cousin Lauren:
I've never thought about it.
Dilbert:
Obviously.
Zie de Dilbert van 17/12/2004 of hoe Scott Adams vaak de nagel op de kop slaat.

 

Niet voor Cecil

PC Magazine pakt uit onder de titel 10 to avoid uit met de 10 slechtste producten van het jaar wat betreft digitale camera's, MP3-spelers, telefoons, etc... (link via /.). De reactie van Cecil is zeer voorspelbaar: ik heb die lijst niet nodig, ik koop toch altijd Sony.

2004-12-19

 

Bernard achterna

Bernard gebruikte zijn BLOG-activiteiten als inspiratiebron voor een boek (waar hij geen uitgever voor vond). Ik deed eigenlijk een beetje het zelfde. Nee, het was niet mijn bedoeling een thesis te schrijven. Eigenlijk was het ook niet echt mijn opzet om gepubliceerd te worden. Ik schreef gewoon een verhaal van 7 A4-tjes lang en stuurde het op naar een aantal mensen. Enerzijds naar een aantal psychologen om na te gaan in hoeverre het verhaal inhoudelijk klopte. Anderzijds naar een aantal filologen om het verhaal op de literaire kwaliteiten te beoordelen.
Het resultaat was overdonderend: beide doelgroepen stelden direct voor het verhaal te publiceren. Zo kan je het binnenkort AS-IS terugvinden in de volgende editie van het tijdschrift Autisme Centraal. Een taalkundig verantwoorde geredigeerde versie verschijnt in de loop van 2005 in het artistiek tijdschrift Ambrozijn. Ik weet meteen al wat mijn 'goede voornemen' voor 2005 wordt: nog een paar van die verhalen schrijven. En wie weet in 2006 een eerste boek.