Moderne Heiden

Kwaad is misbegrepen duisternis

2004-06-30

 

Koninklijke slachtpartij eventjes uitgesteld

Kenneth (de stoere gewapende man op de achtergrond) heeft even zijn koningin (de schone, maar door zombies belaagde blonde net voor hem) in een zeer benarde situatie gemanoeuvreerd, maar Andy is er niet op ingegaan. Zo is een grote slachtpartij vermeden. Maar voor hoe lang nog? Elk hebben nog een koning, een koningin, een toren en een handsvol pionnen. Andy staat 2 pionnen voor, maar beide tegenstrevers zijn vastberaden alle pionnen één voor één af te slachten. Waar gaat dat eindigen? Waar gaat dat eindigen?

2004-06-29

 

Eventjes van mijn stuk

Moderne Heiden kijkt af en toe op IMDB om te zien hoe films die binnenkort gereleased worden elders scoorden.
Zo ook vandaag met 'The Stepford Wives'. Groot was zijn verbazing toen hij een User Comment begon te lezen:
The Schlepford Wives (28 June 2004)
Nicole Kidman is not a good actress. I find her neither attractive nor talented, so of course this movie immediately got off on the wrong foot with me.
Nicole Kidman not a good actress? Heiligschennis! dacht Moderne Heiden, maar hij las verder en zijn verbazing werd nog groter:
The introduction of the film looks like some bullshoot from a '60's TV show and ruined the movie from the get-go. I was terribly bored during the viewing of this movie and only continued to watch because my date at the movie was giving me an exquisite hand job. What made it so good was that she used her saliva as lubrication and it had the scent of a woman. I immediately "rose" to the occasion and spurted all over her jacket that was covering the action.
O, dacht ik, een grappenmaker. Hoe is die door de IMDB controle van User Comments geraakt? Maar toen las ik nog een klein beetje verder:
I was severely disappointed to find out after the movie, that my date was a man. I vomited.
En toen snapte ik dat het geen grap was, of toch wel een heel flauwe. Foei!

2004-06-27

 

zwakke plek

Het enige wat ik gedaan heb, was me op jouw zwakke plek concentreren. Jij houdt van een leven zonder complicaties. Je hebt een hekel aan zinloos liegen. De mensen waar jij een hekel aan hebt zijn degenen die zonder een goede reden onoprecht zijn; de mensen waar je mee bevriend bent, zijn degenen die zichzelf zijn. Jouw zwakke plek is dat je nooit geleerd hebt je gewetensbezwaren opzij te zetten.
uit Nachtwacht, Andrew Stephenson

 

Het leger

Het leger maakt van een jongen een man. Zo werd ons door patriottische heren gezegd, en dat werd met veel knipogende sous entendus bevestigd door de oud-strijders, die met spijt hun verlofperiodes achter het front herdachten. Toen ik een paar weken in het leger was, zei ik tot mezelf: het leger maakt van een jongen een man zo ongeveer als het bordeel van een meisje een vrouw maakt.
Marnix Gijsen, Klaaglied om Agnes, aanhef hoofdstuk VIII
(Moderne Heiden is blij dat de legerdienst afgeschaft werd net op het moment dat hij dreigde dienstplichtig te worden.)

2004-06-25

 

Ondertussen...

... is er op het werk van Moderne Heiden een vrouwelijke collega die 'kus-tegoeden' spaart. Op de verjaardag van Moderne Heiden had ze er een flink aantal beloofd, maar die werden vriendelijk afgewimpeld door Moderne Heiden. Moderne Heiden krijgt nu echter constant mailtjes met 'kus-interesten' en 'bonuskussen' die de vrouw in kwestie heel nauwgezet bijeengespaart, onder andere door zich extra in te zetten voor Moderne Heiden. Moderne Heiden kan niet anders dan toegeven dat ze heel goed haar werk doet én ze is bovendien heel goodlooking (een stuk jonger dan Moderne Heiden, kort blond haar en superslank). Als dat zo voort gaat, zal Moderne Heiden één dezer dagen toch eens moeten bezwijken.

En dat terwijl Dimi nog steeds op zoek is naar een huwbare M/V... Ach, de wereld is niet eerlijk verdeeld. Hoe zou dat komen? Aan de looks van Moderne Heiden kan het niet liggen; het kan bijna niet anders dan zijn innemende persoonlijkheid zijn. Ja, dat is het vast! ;-) ;-) ;-)

 

Droom

Mevrouw Moderne Heiden heeft een rare droom gehad.
Ze droomde dat Moderne Heiden, naast twee wettige kinderen, ook nog een verborgen gehouden puber had bij een ander.
Die ander, dat was een roodharige schone van 21 waarvan Moderne Heiden op 17-jarige leeftijd het 'reserve-lief' was.
Het woord reservelief vergt misschien enige extra uitleg. Die 21-jarige had een lief van haar eigen leeftijd, maar haar relatie met hem verliep niet altijd over rozen. Het was aan Moderne Heiden om af en toe wat troost te bieden. Aangezien Moderne Heiden in die periode totaal niet uit was op een commitment, tenzij met dat éne meisje dat hij niet kon krijgen, vond hij dit wel een aardige deal.
Toen het eerstaanwezend lief van de rode schone deze situatie per toeval ontdekte, was het even zweten voor Moderne Heiden. De relatie van de roodharige schone is door deze ontdekking zelfs op de klippen gelopen. Een paar jaar later vond ze echter een ander en beter lief.
Moderne Heiden is ooit nog samen met mevrouw Moderne Heiden bij de roodharige schone op bezoek geweest na de geboorte van haar eerste kind. En nu, zoveel jaar later, heeft mevrouw Moderne Heiden dus die rare droom gehad van een Modern Heidentje dat ergens op de aardbol rondloopt op zoek naar zijn papa en lichtend voorbeeld.
Ik vraag me af: wat als dromen nu eens geen bedrog zijn?

 

Fort Pastor Gone

De voorspelde slachting is ondertussen druk bezig: na e5e8 kwam d6h2
g1h1 - b7b5
g2g3 - c8h3
e8a8 - f8a8
h1h2 - h3h5
Resultaat: een pion, een paard en een toren van Kenneth afgeslacht, een toren en een loper van Andy naar het hiernamaals verwezen...

Andy staat een pion voor, maar zal dat uiteindelijk voldoende zijn? Kenneth gaat er eens hard over nadenken.

 

bloggerchess (update)

Zoals te verwachten viel, is er nogal wat afgeslacht: Andy is zijn complete cavalerie kwijt, Kenneth zijn clerus en onderweg sneuvelden langs beide zijden 2 pionnen. Maar wat meer is: Andy's koning zijn defensie is ietwat aangetast. Is dat wel veilig voor zombies?

e2e4 - c7c5
f1c4 - b8c6
g1h3 - c6e5
b2b3 - e7e6
e1g1h1f1 - g8f6
f1e1 - f8e7
d2d4 - e5c4
b3c4 - d7d6
d4d5 - e8g8h8f8
c1g5 - a7a6
b1d2 - e6d5
c4d5 - d8a5
e4e5 - d6e5
e1e5 - a5c7
d1e2 - e7d6
g5f6 - g7f6
e5e8 - ...???

Wordt het nu een gevecht om de torens? Gaat Andy's koning binnenkort voor de eerste maal schaak staan? U kunt het allemaal volgen bij Rooksignalen boven Gent-Sint-Pieters (is Huug weer bezig met pijpen?) en Moderne Heiden (levende doden hebben geen hiernamaals nodig).

2004-06-24

 

Kenneth...

... is er klaar voor om Andy tegemoet te gaan:

Maar waar is Andy???

2004-06-23

 

Bloggerchess (update)

Nadat H.A.L. Dr. Chandra versloeg in het Space Odyssey duel, houden de verliezen bij Kenneth en Andy in het Dawn of the Dead (2004) spel gelijke tred. Ze verloren net elk 1 pion. Andy verloor een paard, Kenneth een loper. De grote afslachting moet nog beginnen...

e2e4 - c7c5
f1c4 - b8c6
g1h3 - c6e5
b2b3 - e7e6
e1g1h1f1 - g8f6
f1e1 - f8e7
d2d4 - e5c4
b3c4 - d7d6
d4d5 - e8g8h8f8
c1g5 - a7a6
b1d2 - e6d5
c4d5

 

Geef me maar geen hand

Via Wout die het op zijn beurt had van Charlotte:



Jaja, wanneer vertellen ze eens iets wat ik NIET weet?

 

Can't connect with the database

Dat is wat de reageerdoos zegt als ik wil zien welke move Andy nu weer uit zijn hoed getoverd heeft.
Jammer, want er zijn wel heel veel verschillende mogelijkheden. Wordt het een slachtpartij of stellen we het bloedbad nog even uit?

2004-06-22

 

Bloggerchess

Kenneth vs. Andy (Dawn of the Dead 2004)

e2e4 - c7c5
f1c4 - b8c6
g1h3 - c6e5
b2b3 - e7e6
e1g1h1f1 - g8f6
f1e1 - f8e7
d2d4 - e5c4
b3c4

2004-06-21

 

Een gematigd Vlaams Blok

is dat een Blok dat ophoudt met zeggen: wij zijn tegen migranten!
maar dat in plaats daarvan zegt: wij zijn niet tegen migranten, zij zijn tegen ons.
Dat vind ik toch niet zo'n grote verbetering, hoor...

 

BLOKWATCH

Hebt u iemand van het Blok een stommiteit zien uithalen? Bel dan niet de kliklijn, maar mail naar BLOK WATCH. Op dit Skynet blog worden de grootste blokblunders gebundeld.

2004-06-18

 

Laat ons hopen...

... dat dit een grap is.

2004-06-17

 

Stom zinnetje

Ik ben wel katholiek, maar ik ben niet voor de paus.

Nu ook verkrijgbaar in de variant:
Ik stem voor het Vlaams Blok, maar ik ben geen Vlaams Blokker.

Duh???

 

Het ideale gezin

Vader, moeder en kinderen. Weldra ook in Vlaanderen. De vraag is alleen: naar waar verhuist Moderne Heiden?

2004-06-11

 

ASS

Waarom wordt Autisme Spectrum Stoornis zo oneerbiedig afgekort? Is het omdat de mensen die zo'n stoornis hebben zich vaak ook zo gedragen? (Zo, nu is Dimi's weekend niet helemaal om zeep...)

 

laat uw fantasie de vrije loop

Ter gelegenheid van mijn verjaardag 2 mails van Piglet gekregen: één met drie kussen in en een andere met als subject ASS (de inhoud verklap ik liever niet). Dimi begin maar alvast jaloers te worden.

2004-06-10

 

Google

de Google-dominee toestanden van een week geleden zijn eindelijk verdwenen en de reclame boodschappen zijn maagdelijk wit geworden. Een herboren gevoel ;-)

2004-06-09

 

voetbal

Her en der wordt op blogs gejuicht omwille van het feit dat er tijdens het E.K. voor één keer geen voetbal wordt uitgezonden op TV1 of CANVAS. Ik kan daaraan alleen maar toevoegen dat het leven van een voetbalfanaat, hoe contradictorisch het ook mag klinken, mij vaak de indruk geeft doelloos te zijn.

 

Veligheidskorps

In 'De Strop' het Gentse blad van het Vlaams Blok dat geacht wordt te zeggen wat wij denken, wordt op pagina 4 gepleit voor een veligheidskorps. Ik ben daar wel voor te vinden. Ik hou wel van veligheid: veel soorten, veel kleuren, veel meningen, veel vrijheden,... Misschien wordt het Blok toch nog een aanvaardbare partij. Of zou het hier enkel om een ordinaire zetfout gaan?

Wat bloggen betreft, zijn deze twee skynet-blogs wel grappig om aan te zien (aan lezen ben ik nog niet toe): enerzijds de Vlaams Blok-blog op skynet waarvan de blogger het al een tijdje geleden opgegeven heeft. Anderzijds in de rubriek 'willekeurig skynet blog' op dit VB blog (toeval of niet) een tegenhangend blog vlaams-blok-liegt.

2004-06-08

 

Schoonheidsvlekje

Iemand Venus gezien vanmorgen? Ikke wel. Op het dak van het gebouw waar Moderne Heiden werkt, staat een koepel met telescoop en vandaag kon iedereen die dat wilde het dak op om (uiteraard met een beschermde lens) recht in de zon te kijken. Het zwarte stipje dat de zon voor iets van een procent bedekte, was Venus. Tja, echt spectaculair was het niet, maar dat hebben we nu toch ook weer eens gezien.

2004-06-07

 

Schaak?

Heb ik ergens een zet over het hoofd gezien? Vindt Huug dat het welletjes geweest is en dat hij de match gewonnen heeft (daar komt het eigenlijk op neer, denk ik). Feit is dat ik nergens meer cijfer-letter-combinaties zie verschijnen. Wat doen we? Verderspelen, stoppen of met een nieuw bord beginnen?

 

Serieus?

Na al die serieuze vragen over Irak en Bush en Kerry en toestanden, daarnet opeens de volgende vraag gelezen in de dagelijkse CNN poll:
Were you surprised by J. Lo's marriage to Marc Anthony?
Meer verrast door de vraag dan door het huwelijk zelf, heb ik dan maar ja gestemd. Alles is beter dan Ben Aflek, dacht ik, maar Marc Anthony? Tja, zolang ze maar samen geen films maken is het voor wat mij betreft goed.

2004-06-04

 

Het Weer bij de Heer

De oplettende bezoeker zal het al gemerkt hebben: Moderne Heiden heeft nu ook een hokje met de weersverwachtingen voor de dag.
Het leek me wel een leuk hebbedingetje voor op een site, zo weet elke bezoeker welk weer het is bij deze heer.
Wil je ook zo'n boxje op je site? Gewoon even naar Weer Online gaan en de naam van de stad invullen waarvoor je de code wil verkrijgen die je aan je site kan toevoegen.

2004-06-03

 

big business

Gelezen bij CNN.com:
"Blogging will fundamentally change the (way) people interact with media and politics and provide us with an opportunity to overhaul our outdated democracies."
Aan het woord is een Japanse entrepreneur Ito (who believes blogging will one day prove as influential as the printing press) wiens interesse voor het web niet nieuw is:
"People thought we were crazy. But we had great confidence because we saw that it was going to be giant one day," said Cyrus Shaoul, one of Ito's international-school buddies. "The point wasn't to make a lot of money. The point was to change the world."
Jaja, en wij zouden dat moeten geloven. Het komt me voor dat men twee vliegen in een klap wil slaan: ons bekeren én er geld uit slaan.

 

Jezus

Ik heb éénmaal een SPAM-tekstje vermeld om 'ordained minister' (soort dominee) te worden, en nu plaatst Google hier een heleboel reclame naast naar zo van die sites waarvoor geSPAMd wordt, dat was nu ook niet de bedoeling van Moderne Heiden.
Maar het is gelukkig minder erg dan die reclame waar Hulla onlangs gewag van maakte. Ik heb die trouwens ook al zo'n banner bij Huug zien verschijnen waarop stond: 'You don't have to be GAY, you can change!'.
Dat was even slikken... What's next?

Ik heb nog 1000 keer liever reclame voor porno, sexshops, erotische sauna's, parenclubs, obscene verhalen, swingers, camel toe strings, naaktfoto's, gaybars, sexy lingerie, lak- en leerwinkels, koppelcinema's, X-Rated movies, pommeke albums, fucking Eddy Lipstick als het echt moet,... anything! Als het maar geen religieuze onzin is.

Merk op: rijpere vrouwen die model zijn zoals BVD er onlangs eentje promootte, laat ik ook liever aan mij voorbijgaan.

2004-06-02

 

Ruggengraat

Montag, vroeg een lezer mij onlangs, waarom schrijft u toch zoveel over de dingen en zo weinig over de mensen? Zou het antwoord kunnen zijn dat het niet nodig is, de dingen te sparen, dat je je met woorden praktisch alles tegen de dingen kunt veroorloven, maar dat je daarentegen met mensen de grootste voorzichtigheid moet bewaren? Tallozen, dat kan ik gerust zeggen, blijven om hun eigen bestwil verstoken van mijn woorden, en zelfs gaat het zo ver, dat ik sommigen niet eens in het gezicht wil kijken, uit vrees mijn gedachten te verraden. In het openbaar hang ik dan liever de zachtmoedige overpeinzer uit. Het is niet een houding die een geweldige ruggengraat vraagt, maar ik heb er veel gemak van.

Uit 'Een oplettende voorbijganger' van S. Montag
een soort blog in boekvorm